Sociale medier

Hver tredje leder tjekker sociale medier før de ansætter en ny medarbejder. Brug dem fornuftigt og øg dine chancer i kampen om drømmejobbet!

Grænsen mellem privatliv og arbejdsliv flyder mere og mere ud, og mange ansatte bruger sociale medier i arbejdstiden. Kollegaer ansøger hinanden om venskab, og er man modig får chefen også en ansøgning på Facebook. Ledere bruger i stigende omfang Facebook og andre sociale medier løbende under ansættelsesprocessen.

En af flere informationskilder
Den mest almindelige årsag til at udføre et baggrundstjek på en potentielt kommende medarbejder, er at undersøge i hvor høj grad medarbejderen passer ind i den eksisterende virksomhedskultur. En anden årsag kan være at undersøge om ansøgeren har været uærlig om informationer afgivet ved interview. Sociale medier er dog aldrig den eneste informationskilde der undersøges, og almindelige referencekald foretages stadigt i stor stil.

Ryd op i din profil
Der skal ikke så meget til, før selv din Facebook profil er egnet til besøg af din kommende leder. Sund fornuft kombineret med en gennemgang af dine ”privacy settings” og billedarkiver, er alt der skal til, for at sikre dig mod ubehagelige indblik i dit privatliv. Alt det du ikke ønsker offentligt tilgængeligt, bør du enten fjerne eller begrænse adgangen til.


Udnyt potentialet i de sociale medier

Udnyt de sociale medier til at gøre dig attraktiv på arbejdsmarkedet. Vis hvad du står for og hvad du er engageret i. Søgemaskiner elsker LinkedIn. Det samme gør ledere. Derfor vil et fuldstændigt ”make-over” af din LinkedIn profil bidrage til at give et godt indtryk af dig og dine kompetencer. I modsætning til din Facebook profil, bør du ikke begrænse adgangen til din profil hos LinkedIn. Den bør alligevel ikke indeholde informationer, der ikke tåler offentligt skue.

Tilføj gerne uddannelser, specialistkompetencer, arbejdserfaring og gennemførte kurser. Opbyg dit personlige professionelle netværk og øg din professionelle omgangskreds bevidsthed om dine kompetencer og erfaringer. Husk også at bede tidligere kollegaer og chefer om at bidrage med anbefalinger.