Interview

Manpower hjælper dig med at få succes med jobsamtalen. Førstehåndsindtrykket betyder meget!

Det er altid spændende og nervepirrende at være til jobsamtale, men er du godt forberedt, vil det både hjælpe på nervøsiteten og øge chancerne for, at du får jobbet.


Et godt førstehåndsindtryk
Ved samtale med kunden er det vigtigt at gøre et godt førstehåndsindtryk. Et fast håndtryk, øjenkontakt og et smil kan udgøre en stor forskel for dig i konkurrencen med de potentielt andre ansøgere.

”Dress to impress”
Derudover er det vigtigt at orientere sig om dresscode. Det er ikke let at vide,hvad man skal have på til jobsamtale, eftersom virksomheder har forskellige arbejdsmiljøer og dermed dresscodes. I hovedreglen er det bedre at være for pænt klædt på end for afslappet.

Et tip til begge køn, er at undgå slidte jeans og i stedet vælge mørke bukser/nederdel (ikke for kort). Hertil gerne en skjorte eller bluse – så er du på sikker grund. Man bør desuden undgå bleget og krøllet tøj. Duftindtryk kan være både positive og negative, og vi anbefaler generelt, at man undgår at ryge umiddelbart inden et interview. For meget parfume er heller ikke en god ide, og brug af tyggegummi er bandlyst.

Vær konkret
Når man er nervøs, kan man let komme til at tale i et væk. For at undgå dette, kan du med fordel lade intervieweren styre samtalen. Svar gerne kort og præcist - og vær konkret.

Forbered dig
Det et stort plus, hvis du har forberedt dig og indhentet grundlæggende information både om stillingen og virksomheden. Forbered også gerne spørgsmål, der viser, at du har interesse i virksomheden. Virksomhedens hjemmeside er et godt sted at lede efter relevant information.

Orden i papirerne
Det er vigtigt at have orden i papirerne og det kan anbefales at medbringe attester, referencer, udtalelser, uddannelsesbeviser og kursusbeviser. Det kan være trygt at have dokumentationen foran sig, i tilfælde intervieweren ønsker indsigt heri – så slipper du også for at huske det hele udenad, eller at skulle eftersende og fremstår dermed mere professionel.

Kropssproget betyder meget – måske mere end du tror!
Vær åben og imødekommende, vær rank og vend dig mod den spørgende interviewdeltager.