Vikariat

Hvad vil det sige at være vikar?

Virksomheders behov for fleksibel arbejdskraft

Vikariater opstår typisk når en virksomhed mærker ordretilgang, har behov for nye eller supplerende kompetencer i organisationen, har sæsonudsving i deres produktion, stræber efter optimal fleksibilitet i deres medarbejderstab eller ønsker medarbejderes arbejde dækket ved ferie, orlov, sygdom m.v. Et vikariat kan strække sig fra enkelte timer til flere måneder alt afhængig af virksomhedens behov og vikarens ønsker hertil.

Hvorfor blive vikar?

Der kan være et utal af grunde til, at man vælger at blive vikar. Nogle arbejder som vikarer fordi de har lyst til at se mange forskellige arbejdspladser og brancher, eller for at få inspiration og blive udviklet i mødet med nye arbejdsopgaver og andre mennesker. Andre vælger vikariater da det giver en mulighed for fleksibilitet og frihed til selv at vælge hvor og hvornår, man vil arbejde. Vikariater kan være meget afvekslende og det kan være vejen til et fast job.

”At arbejde som vikar giver en mulighed for at opleve forskellige virksomheder og brancher indefra. Man kan gøre en forskel i den enkelte virksomhed ved dække et akut behov for arbejdskraft med særlige kompetencer. Endvidere har man muligheden for både at få tilført ny viden og vedligeholde sine spidskompetencer.

Manpower gør meget ud af at skaffe virksomheden ”the perfect match”. Det vil sige, at Manpower i blandt sit korps af vikarer forsøger at finde netop den vikar, som har de bedste kompetencer, erfaringer og den rigtige personlighed i forhold til virksomhedens krav, type og branche. Dette gør, at man som vikar stort set altid vil kunne løse de opgaver og opfylde de krav som virksomheden stiller, når man er ude i et vikariat. Der er stor back-up til vikaren undervejs i vikariatet og som vikar føler man en stor positivitet og imødekommenhed fra Manpowers faste stab.”    
- Anne-Marie Lering, erfaren Manpower-vikar

Hvem kan blive vikar?

Alle kan blive vikar uanset køn, alder, religion og etnisk baggrund. Vi tror på mangfoldighed som en ressource og ønsker, at vores medarbejdere afspejler det omgivende samfund.
Besidder du lysten til at yde en personlig service overfor vores fælles kunder og har du ønsker om at gøre brug af dine faglige kundskaber gennem forskellige typer opgaver, så kan et vikariat meget vel være noget for dig.

Vikar hos Manpower

Når du er vikar hos Manpower, får du en fast personalekonsulent. Din konsulent vil gøre sig bekendt med dine ønsker og kvalifikationer og ud fra dette forsøge at finde opgaver, som passer bedst muligt for dig.
Efter at du har afsluttet en opgave, kan du selv bestemme, hvornår du vil påtage dig en ny. Vi kan ikke garantere nye opgaver, men almindeligvis er der stor efterspørgsel på kvalificerede medarbejdere inden for alle vores arbejdsområder. Dette kan dog variere efter geografisk placering.

Så længe dit vikariat varer vil du være ansat hos Manpower ApS, som sørger for at følge alle gældende overenskomster for det arbejde du udfører samt lokalaftaler, der kan være gældende på den arbejdsplads, du bliver sendt du til. Du vil have én arbejdsgiver, Manpower, men arbejdssted og arbejdets art kan variere med opgaverne. Som vikar ansat hos Manpower vil du til hver en tid have vores organisation bag dig, når du er ude hos vores kunder. Ved ordnede arbejdsforhold sørger vi for at skabe sikkerhed, ro og tryghed for dig, når du er ansat som vikar. Læs mere herom under ansættelsesforhold.